Jouw one-stop IT shop: reparaties, producten, service op locatie en op afstand, wij ontzorgen je!

Digitaal voorbereid op vakantie: tips en trucs

Eindelijk! Weer op vakantie! Maar vergeet je niet iets voor vertrek? In deze blog loopt Alatas een paar punten door die vakantiegangers zeker niet mogen vergeten voordat ze op vakantie gaan in deze digitale wereld.

Roaming: aan of uit?

Wat is roaming eigenlijk? Met roaming kun je ook in het buitenland verbonden blijven met het internet. Handig dus! Maar niet altijd. Ga je buiten Europa op reis? Dan kan roaming flink wat geld kosten, omdat je buiten je bundel gaat. Binnen Europa kun je wél gebruik maken van je eigen bundel zonder extra kosten.

Dus: roaming aan als je binnen Europa blijft. Toch internetten aan de andere kant van de wereld? Vraag voor vertrek bij je provider een buitenland bundel aan.

Altijd opgeladen

Afhankelijk van waar je naar toe reist, of hoe je vakantiedag eruit ziet, kan het zo gebeuren dat je (telefoon)batterij leeg raakt terwijl er geen stopcontact in de buurt is.

Dat is een situatie waar een powerbank van pas komt. Het is een draagbare accu waarmee je je telefoon ook onderweg kan opladen. Met een powerbank van 10000mAh kun je één tot twee keer je telefoon volladen. Wil je een tablet of laptop met USB-C lader opladen? Dan kun je het beste naar een lader van 20000mAh kijken.

Telefoon te water

Valt je telefoon in het water tijdens het maken van vakantiekiekjes? Zet ‘m zo snel mogelijk uit en droog ‘m voorzichtig af met een zachte doek. Zorg ervoor dat het toestel minstens een dag lang kan luchtdrogen, maar gebruik geen hete lucht. Zet de telefoon niet aan, en laad ‘m ook niet op totdat ie droog is.

Is het toestel in de zee gevallen? Het zout in zeewater veroorzaakt corrosie, waardoor de schade al gauw aanzienlijk wordt.

Bij terugkomst kun je ook bij ons een waterschadebehandeling laten uitvoeren. Zo kunnen we ook de interne (water)schade onderhanden nemen.

Hulp nodig?

Wil je meer advies zodat je goed voorbereid op reis kunt? Of kom je net terug van vakantie met schade? Kom dan langs in de winkel of bel ons.

Overig nieuws

3 December 2022

Leuke tech gadgets voor de feestdagen onder de 100 euro

De fijnste tijd van het jaar is om de hoek, maar het is ook de duurste tijd. Wil je toch leuke cadeaus geven die niet in de kast belanden? Wij

Stapel laptops
12 November 2022

Tweedehands: voor de kleine knip én voor het milieu!

Toe aan een andere laptop, PC, tablet of telefoon, maar zit het budget voor een nieuwe er niet in? Wij vinden dat tweedehands zeker de moeite waard is! In deze

18 December 2021

Zo richt je de ideale thuiswerkplek in

Al tijden geldt het advies om zo veel mogelijk vanuit thuis te werken. Maar hoe maak je thuis een fijne en productieve werkplek? Alatas geeft in dit blog een aantal

6 November 2021

Telefoonhoesjes: welke is het beste voor jou?

Telefoons worden steeds geavanceerder. De laatste paar jaar zijn ze steeds dunner geworden en gebruiken ze hoogwaardigere materialen, terwijl schermen nog steeds groter worden. Prettig om naar te kijken, maar

23 October 2021

Laptop/PC aankoopgids najaar 2021

Wellicht ben je toe aan een nieuwe PC of laptop. Je weet misschien waar je je volgende computer voor gaat gebruiken, maar hebt geen idee wat termen zoals "i5", "RAM"

25 September 2021

Camerabewakingssystemen van Alatas

Wist je dat we naast computers, telefoons en TV we ons ook bezighouden met beveiligingscamera's? Wij kunnen helpen als je op zoek bent naar een camera-systeem voor thuis of kleine