Jouw one-stop IT shop: reparaties, producten, service op locatie en op afstand, wij ontzorgen je!

Telefoonhoesjes: welke is het beste voor jou?

Telefoons worden steeds geavanceerder. De laatste paar jaar zijn ze steeds dunner geworden en gebruiken ze hoogwaardigere materialen, terwijl schermen nog steeds groter worden. Prettig om naar te kijken, maar niet bepaald handig in gebruik. Vaak is een telefoonhoesje de oplossing om weer grip op je toestel te krijgen. En het beschermt je apparaat ook.

In dit blog bekijken we de verschillende soorten hoesjes, en kijken we naar de sterke en zwakke punten van ieder.

Soft/hard cases en bumpers

Deze hoesjes zijn vaak het dunste. Ze bieden bescherming aan de achterkant en zijkanten.

Soft cases zijn het populairste. Zoals de naam suggereert, zijn deze van een zacht materiaal gemaakt, zoals siliconen of TPU (kunststof), en zijn ze flexibel. Het voordeel hiervan is, dat bij een val, het hoesje beter de schok absorbeert. Ook hebben ze in het algemeen betere grip. Het nadeel is dat ze over tijd minder goed hun vorm vasthouden, waardoor de pasvorm na een tijd niet meer zo goed is.

Hard cases zijn meestal gemaakt van een harder plastic, waardoor ze makkelijker hun vorm behouden en beter tegen krassen kunnen. Vaak zijn ze net iets dunner en lichter. Het nadeel is dat ze minder goed beschermen tegen een val. Ook werkt het hardere materiaal ‘isolerend’, waardoor de warmte van het toestel minder goed weg kan.

Bumpers zijn een combinatie van hard en soft cases. De buitenkant is meestal hard plastic, met wat zachtere materiaal aan de binnenkant, die functioneert als een soort van ‘kussen’. Hierdoor is de buitenkant beter beschermt tegen krassen, maar kan het hoesje ook een val goed absorberen. Deze hoesjes zijn meestal wel wat dikker en ietsje prijziger.

Bumper case van Otterbox

Flip cover of wallet case

Flip covers of wallet cases zijn hoesjes die naast de zijkanten en achterkant, ook de voorkant beschermen door middel van een klepje. Deze hoesjes bestaan vaak uit een soort van hard case met, in veel gevallen, een extra laag van textiel of (kunst)leer.

Een flip cover is meestal wat dunner, terwijl een wallet case (letterlijk: portemonnee hoesje) houders bevatten voor passen of papiergeld. Sommige hoesjes hebben ook een magneet, waarmee de flap aan de voorkant dichtblijft in je zak. De meeste telefoonfabrikanten brengen ook ‘view covers’ uit. Hierdoor kun je (een deel van) het scherm zien terwijl het hoesje dicht geklapt is.

Hoewel dit soort hoesjes de voorkant beschermt tegen krassen wanneer het toestel niet in gebruik is, geven ze vaak maar beperkte bescherming als de telefoon op de voorkant valt. Ook is het harde plastic aan de binnenkant vaak dunner dan bij een hard cover, waardoor het makkelijker breekt. En in de meeste gevallen zijn alleen de hoeken, zijranden en achterkant van de telefoon beschermd.

Flip cover voor iPhone

TIP: Tempered glass

De meeste hoesjes beschermen dus goed tegen een val op de achterkant of zijkanten. Maar de voorkant is door het scherm zeer kwetsbaar. En schermen zijn in veel gevallen niet goedkoop te vervangen.

Daarom raden we aan om, naast een hoesje, tempered glass aan te schaffen. Dit is een glasplaatje dat op je scherm geplakt wordt. Het beschermt tegen vallen én krassen. Plus, het kost veel minder dan een nieuw scherm.

Keuzestress?

Kom bij ons langs in de winkel of neem contact met ons op! We hebben van veel modellen hoesjes direct op voorraad, of op dezelfde dag in de winkel. Zo kun je je opties ook van dichtbij bekijken. En natuurlijk staan we altijd paraat om advies te geven.

Overig nieuws

16 July 2022

Digitaal voorbereid op vakantie: tips en trucs

Eindelijk! Weer op vakantie! Maar vergeet je niet iets voor vertrek? In deze blog loopt Alatas een paar punten door die vakantiegangers zeker niet mogen vergeten voordat ze op vakantie

18 December 2021

Zo richt je de ideale thuiswerkplek in

Al tijden geldt het advies om zo veel mogelijk vanuit thuis te werken. Maar hoe maak je thuis een fijne en productieve werkplek? Alatas geeft in dit blog een aantal

23 October 2021

Laptop/PC aankoopgids najaar 2021

Wellicht ben je toe aan een nieuwe PC of laptop. Je weet misschien waar je je volgende computer voor gaat gebruiken, maar hebt geen idee wat termen zoals "i5", "RAM"

25 September 2021

Camerabewakingssystemen van Alatas

Wist je dat we naast computers, telefoons en TV we ons ook bezighouden met beveiligingscamera's? Wij kunnen helpen als je op zoek bent naar een camera-systeem voor thuis of kleine

11 September 2021

De iPhone 13 komt eraan!

Op 14 september wordt de iPhone 13 onthuld. Door betrouwbare bronnen is al informatie naar buiten gebracht. In deze blog geven we aan wat we al weten over de nieuwe

30 July 2021

Digitale veiligheid – Tips en trucs

Malware, phishing, ransomware… de termen vliegen ons tegenwoordig om de oren. Hoe kun je jezelf het beste beveiligen tegen zulke gevaren? Deze week geeft Alatas een aantal tips en trucs