Jouw one-stop IT shop: reparaties, producten, service op locatie en op afstand, wij ontzorgen je!

Verleng je accuduur – Tips en trucs

Het is geen geheim dat een versleten accu een grote impact kan hebben op het gebruiksgemak van je apparaat. Je moet vaker opladen en de telefoon wordt zelfs langzamer. Er zijn gelukkig handige trucs om accuslijtage te voorkomen. Deze week geeft Alatas je enkele tips om de levensduur van je batterij te verlengen.

1. Zet achtergrond apps uit

Dit komen we heel vaak tegen. Veel mensen gaan terug naar het hoofdscherm met één druk op de middelste knop als ze een app gebruikt hebben. In dit geval blijft de app op de achtergrond in een soort van standby-stand. Met veel apps kan dit voor nogal wat sluipverbruik zorgen.

Bij iPhone 8, SE en eerder kun je apps op de achtergrond afsluiten door twee keer op de Home-knop te drukken. Hier kun je de apps zien en sluiten door het schermpje van de app naar boven te vegen. Op iPhone X en nieuwer kun je van onder naar het midden van het scherm schuiven op het hoofdscherm en bij hetzelfde scherm komen. Bij veel Android toestellen moet je op het vierkantje onderin het scherm tikken om bij dit menu te komen. Dit functioneert verder hetzelfde als bij Apple.

Achtergrond apps op Android

2. Verlaag de schermhelderheid

Een helder scherm is prettig voor gebruik buitenshuis en als je video’s kijkt, maar dit is in de meeste gevallen de nummer één in energieverbruik bij telefoons. Als je de extra helderheid dus niet nodig hebt, kun je het beste de schermhelderheid verlagen. Bij de iPhone X en Android toestellen kun je van boven naar beneden swipen. Je zult dan een balkje zien waar je de helderheid kan aanpassen, aangegeven met een zonnetje. Bij oudere iPhones, kun je van de onderste rand van het scherm naar boven swipen om dit balkje te vinden.

Helderheid aanpassen op iPhone

3. Zet WiFi uit

Mocht je in een noodgeval extra willen besparen zodat je veilig thuis kan komen? Ook als je niet verbonden bent met een WiFi-netwerk, zoekt je telefoon naar nieuwe netwerken. Dit verbruikt energie. In dezelfde menu’s als bij punt 2 vermeld, kun je de optie vinden om WiFi uit/in te schakelen.

4. Laad je toestel op wanneer deze bijna leeg is, totdat deze vol is

De accu kan eerder slijtage vertonen als deze helemaal tot 0% verbruikt wordt. Daarom geven toestellen bij 15 of 20% al een melding om ze op te laden. Laad je toestel op totdat deze aangeeft dat de batterij vol is. Gebruik de telefoon niet terwijl deze aan het laden is. Leg het toestel niet op een oppervlak van textiel, want zo kan het toestel de extra warmte tijdens het laden niet goed kwijt.

5. Gebruik de juiste lader

Gebruik indien mogelijk de oplader die bij het toestel meegeleverd is, of gebruik een lader met gelijkwaardig voltage en amperage. Voor Apple raden we altijd de officiële kabels en adapters aan. Deze hebben wij op voorraad in de winkel.

Hulp nodig?

Heb je verdere vragen over hoe je het beste uit je accu haalt? Kom dan langs in de winkel, bel ons of vraag ’t ons via een support aanvraag op de website. Mocht je een defecte accu hebben, dan kunnen wij deze uiteraard ook tegen een scherp tarief vervangen.

Overig nieuws

3 December 2022

Leuke tech gadgets voor de feestdagen onder de 100 euro

De fijnste tijd van het jaar is om de hoek, maar het is ook de duurste tijd. Wil je toch leuke cadeaus geven die niet in de kast belanden? Wij

Stapel laptops
12 November 2022

Tweedehands: voor de kleine knip én voor het milieu!

Toe aan een andere laptop, PC, tablet of telefoon, maar zit het budget voor een nieuwe er niet in? Wij vinden dat tweedehands zeker de moeite waard is! In deze

16 July 2022

Digitaal voorbereid op vakantie: tips en trucs

Eindelijk! Weer op vakantie! Maar vergeet je niet iets voor vertrek? In deze blog loopt Alatas een paar punten door die vakantiegangers zeker niet mogen vergeten voordat ze op vakantie

18 December 2021

Zo richt je de ideale thuiswerkplek in

Al tijden geldt het advies om zo veel mogelijk vanuit thuis te werken. Maar hoe maak je thuis een fijne en productieve werkplek? Alatas geeft in dit blog een aantal

6 November 2021

Telefoonhoesjes: welke is het beste voor jou?

Telefoons worden steeds geavanceerder. De laatste paar jaar zijn ze steeds dunner geworden en gebruiken ze hoogwaardigere materialen, terwijl schermen nog steeds groter worden. Prettig om naar te kijken, maar

23 October 2021

Laptop/PC aankoopgids najaar 2021

Wellicht ben je toe aan een nieuwe PC of laptop. Je weet misschien waar je je volgende computer voor gaat gebruiken, maar hebt geen idee wat termen zoals "i5", "RAM"