Jouw one-stop IT shop: reparaties, producten, service op locatie en op afstand, wij ontzorgen je!

Tweedehands: voor de kleine knip én voor het milieu!

Toe aan een andere laptop, PC, tablet of telefoon, maar zit het budget voor een nieuwe er niet in? Wij vinden dat tweedehands zeker de moeite waard is! In deze blog bespreken we de voors én tegens, waardoor je de juiste keuze maakt.

Wat heb je eigenlijk nodig?

Het is makkelijk om wat je nu écht nodig hebt te overschatten. Wil je alleen maar mailen en internetten? Dan heb je geen state-of-the-art laptop met i7 processor nodig. Je kunt vaak prima overweg met een middenmoter PC, laptop of tablet van de laatste 10 jaar. Hoeft je computer niet mee in de tas? Dan kun je veel besparen met een desktopcomputer!

In ieder geval is het goed om van tevoren goed na te denken over je eisen, en desnoods ervan een lijst te maken. Geen idee welk systeem aan je eisen voldoet? Vraag het ons. Wij zoeken een systeem dat bij je eisen past.

Krijg méér voor minder

Ook als je niet voor iets simpels zoekt, brengt tweedehands kopen een groot voordeel met zich mee.

Je krijgt vaak betere specificaties voor een lagere prijs dan bij een nieuw apparaat. Daarnaast kan een opslag (SSD) of geheugen upgrade ook een flinke boost geven aan een oudere laptop of PC. Hiermee kun je vaak honderden euro’s besparen tegenover een nieuw systeem.

Check, check, dubbelcheck

Voor verkoop worden onze tweedehands systemen goed getest en volledig bijgewerkt met de laatste updates. Hierdoor is de kans op een miskoop klein. Mocht er toch iets niet in orde zijn? Dan maak je gebruik van onze garantie van drie maanden.

De iPhone 8 komt uit 2017, maar krijgt nog steeds officiële ondersteuning.

Ondersteuning en bestendigheid

Er zijn aan de andere kant ook nadelen aan tweedehandssystemen: (software)ondersteuning.
De fabrikant ondersteunt een apparaat vaak maar een paar jaar op z’n hoogst. Hoewel het de laatste jaren steeds beter wordt, betekent het dat je niet altijd de nieuwste functionaliteit meer krijgt. Na langere tijd krijg je zelfs geen nieuwe beveiligingsupdates meer, waardoor je risico kan lopen met bijvoorbeeld bankzaken.

Veel computers en laptops draaien bijvoorbeeld nog op Windows 10, dat na 2025 geen beveiligingsupdates meer krijgt. Door de hoge systeemeisen van Windows 11, is het voor veel systemen dan einde verhaal. Maar, dat betekent niet dat je zo’n apparaat direct weg moet doen. Je kunt ‘m immers nog een paar jaar zonder risico’s gebruiken!

Daarnaast kun je niet verwachten dat een tweedehands apparaat net zo lang mee gaat als een nieuwe. Maar toch blijft het een voordelige optie door het geld wat je bespaart!

Wil je weten wat bij jouw eisen past?

Wij helpen je! Stel je vragen per mail of via het contactformulier. Je kunt uiteraard ook de winkel binnenlopen voor vrijblijvend advies.

Overig nieuws

3 December 2022

Leuke tech gadgets voor de feestdagen onder de 100 euro

De fijnste tijd van het jaar is om de hoek, maar het is ook de duurste tijd. Wil je toch leuke cadeaus geven die niet in de kast belanden? Wij

16 July 2022

Digitaal voorbereid op vakantie: tips en trucs

Eindelijk! Weer op vakantie! Maar vergeet je niet iets voor vertrek? In deze blog loopt Alatas een paar punten door die vakantiegangers zeker niet mogen vergeten voordat ze op vakantie

18 December 2021

Zo richt je de ideale thuiswerkplek in

Al tijden geldt het advies om zo veel mogelijk vanuit thuis te werken. Maar hoe maak je thuis een fijne en productieve werkplek? Alatas geeft in dit blog een aantal

6 November 2021

Telefoonhoesjes: welke is het beste voor jou?

Telefoons worden steeds geavanceerder. De laatste paar jaar zijn ze steeds dunner geworden en gebruiken ze hoogwaardigere materialen, terwijl schermen nog steeds groter worden. Prettig om naar te kijken, maar

23 October 2021

Laptop/PC aankoopgids najaar 2021

Wellicht ben je toe aan een nieuwe PC of laptop. Je weet misschien waar je je volgende computer voor gaat gebruiken, maar hebt geen idee wat termen zoals "i5", "RAM"

25 September 2021

Camerabewakingssystemen van Alatas

Wist je dat we naast computers, telefoons en TV we ons ook bezighouden met beveiligingscamera's? Wij kunnen helpen als je op zoek bent naar een camera-systeem voor thuis of kleine