Jouw one-stop IT shop: reparaties, producten, service op locatie en op afstand, wij ontzorgen je!

Zo richt je de ideale thuiswerkplek in

Al tijden geldt het advies om zo veel mogelijk vanuit thuis te werken. Maar hoe maak je thuis een fijne en productieve werkplek? Alatas geeft in dit blog een aantal aanbevelingen, zodat je comfortabel je werk kan blijven uitvoeren.

Maak ruimte

Zorg ervoor dat je een vaste werkplek hebt waar je niet snel gestoord wordt. Dan bedoelen we dus niet met de laptop op de bank, maar bijvoorbeeld een tafel of bureau waar je de ruimte hebt voor alles wat je nodig hebt.

Een goede (werk)tafel of bureau is rond de 80 centimeter hoog, of nog beter, in hoogte verstelbaar. Zorg ook voor een bureaustoel.

Bij het kiezen van je werkplek, moet je ook rekening houden met voldoende zonlicht en goede ventilatie. Direct naast, of voor een raam (met blindering) is dus een goede optie.

De juiste apparatuur

Het hebben van de juiste (rand)apparatuur en het juist instellen ervan wordt wel vaker over het hoofd gezien. Ergonomisch gezien is het geen goed idee om een laptop gewoon op een bureau te zetten. Aangeraden wordt om de bovenkant van het scherm op ooghoogte te hebben. Een laptopstandaard kan een oplossing bieden. Liever een groter scherm? Vrijwel alle laptops ondersteunen tegenwoordig het aansluiten van een externe monitor.

We raden ook een ergonomische muis en toetsenbord aan, voor extra comfort en om blessures te voorkomen.

Gezondheid en beweging

Bij het gebruik van apparatuur is houding zeer belangrijk. Zo kun je blessures voorkomen. Zit recht in je stoel, met voeten recht op de grond en zorg ervoor dat je armen en polsen ook zo veel mogelijk recht zijn. Stel je stoel, bureau en apparatuur hierop in.

Het is natuurlijk niet de bedoeling om deze houding uren achter elkaar vast te houden. Neem daarom regelmatig pauze, sta op en beweeg. Wissel af tussen zittend en staand werken indien mogelijk. Bij staand werken is ellebooghoogte de werkhoogte. Terwijl je pauzeert, hou je ogen weg van het scherm.

Zorg ervoor dat je tijdens het werk wat te drinken bij de hand hebt, zodat je gehydrateerd blijft.

Hulp nodig?

Wij blijven gewoon beschikbaar voor je vragen op het gebied van ICT. Naast een bezoek aan de winkel, kun je ons mailen of het contactformulier op onze website invullen. Ook kun je gebruik maken van de website van It’s Amazing voor de aankoop van de apparatuur die je nodig hebt.

Overig nieuws

3 December 2022

Leuke tech gadgets voor de feestdagen onder de 100 euro

De fijnste tijd van het jaar is om de hoek, maar het is ook de duurste tijd. Wil je toch leuke cadeaus geven die niet in de kast belanden? Wij

Stapel laptops
12 November 2022

Tweedehands: voor de kleine knip én voor het milieu!

Toe aan een andere laptop, PC, tablet of telefoon, maar zit het budget voor een nieuwe er niet in? Wij vinden dat tweedehands zeker de moeite waard is! In deze

16 July 2022

Digitaal voorbereid op vakantie: tips en trucs

Eindelijk! Weer op vakantie! Maar vergeet je niet iets voor vertrek? In deze blog loopt Alatas een paar punten door die vakantiegangers zeker niet mogen vergeten voordat ze op vakantie

6 November 2021

Telefoonhoesjes: welke is het beste voor jou?

Telefoons worden steeds geavanceerder. De laatste paar jaar zijn ze steeds dunner geworden en gebruiken ze hoogwaardigere materialen, terwijl schermen nog steeds groter worden. Prettig om naar te kijken, maar

23 October 2021

Laptop/PC aankoopgids najaar 2021

Wellicht ben je toe aan een nieuwe PC of laptop. Je weet misschien waar je je volgende computer voor gaat gebruiken, maar hebt geen idee wat termen zoals "i5", "RAM"

25 September 2021

Camerabewakingssystemen van Alatas

Wist je dat we naast computers, telefoons en TV we ons ook bezighouden met beveiligingscamera's? Wij kunnen helpen als je op zoek bent naar een camera-systeem voor thuis of kleine